Oogst

Het oogstseizoen loopt globaal van februari tot en met november.

De werkzaamheden

In de vier aaneengesloten tuinen worden er jaarlijks 5,75 miljoen kilo cherrytomaten en 12,5 miljoen kilo trostomaten geoogst. Het oogsten wordt gecoördineerd door de personeelscoördinator die verantwoordelijk is voor de oogst en dient als aanspreekpunt van de uitzendkrachten. Cherrytomaten worden voorzichtig geplukt en direct afgevoerd naar de koelcellen in de distributiehal, daar worden ze naar klanteisen verpakt in diverse verpakkingen.

De trostomaten worden na het oogsten via de automatische robotlijn direct aangeleverd in de verpakkingshal, waar de trossen worden afgewogen en de kwaliteit gecontroleerd wordt. 

Naast het oogsten en verpakken zijn er nog veel meer werkzaamheden nodig in de tomaten teelt, zoals planten indraaien, zijscheuten weghalen (ook wel dieven genoemd), zakken, blad snijden en bloemen snoeien om mooie trossen van 5 tomaten te krijgen.

Jaarlijkse oogsten we:

0

miljoen kilo

Tros tomaten

0

miljoen kilo

Cherry tomaten